THE BEST SIDE OF Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME

The best Side of iç mimari görselleştirme

The best Side of iç mimari görselleştirme

Blog Article

Yapay zeka destekli bir görselleştirme uygulaması olan Veras, modelinizin geometrisine bağlı kalmanızı gerektiren projeler için tasarımlarınızda ince ayar yapmanızı sağlıyor. Evolabs'in ürünü olan Veras, kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında geometriyi geçersiz kılma oranında değişiklik yapmanızı sağlayan Geometry Slider, detaylar üzerinde çalışabildiğiniz Render choice ve proje içinde zamanda geriye gitmenizi mümkün kılan "Render from very same Seed" gibi özellikler yer alıyor.

Bunlara ek reward öneri niteliğinde son olarak birkaç programdan daha söz etmek istiyoruz. Bunlardan birisi Alman yazılımı olan Allplan methodı. Alman yazılımları için genelde arayüzleri iyi olmasa da iş bitirici veya faydacı olduklarından söz edilir. Allplan çOkay kullanmadığımız bir software olsa da 3ds Max ve Maya gibi programlara kıyasla mimari modelleme için özelleştirilmiş ve mimarların kullanımına sunulmuş olmasıyla farklılaştığını biliyoruz. 3ds Max gibi programlar ürün ve çeşitli mekanik sistemler için geliştirilmiş olması yönüyle geniş bir alana hitap eden çAlright yönlü programlardır. Bu yönüyle mimari modelleme süreci için dezavantajlı olup mimarlar tarafından kullanılması daha zor ve zahmetlidir.

Bu, müşterilerle etkileşimi artırabilir ve tasarımların daha derinlemesine anlaşılmasını sağlayabilir.

Aslında sanatsal görseller oluşturulamadığını söylemek de doğru olmaz. Detaylı bir çalışmayla ve render edilen görseller Photoshop programıyla düzenlendiğinde fotorealistik, etkileyici görseller oluşturmak da mümkün. Lumion yazılımını akıcı bir şekilde kullanmanız içinse iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım.

3D görselleştirme yazılımlarının öğrenilmesi, tasarımcılara tasarımlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde yaratma, düzenleme ve sunma imkanı verir.

Bu listedeki yazılımlar içerisinde mimarlık sektöründe standart olan ve yaygın kullanılan software olarak 3ds Max öne çıkıyor. Maya ise 3ds Max’in benzeri bir method olarak 3ds Max systemının bir yedeği niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca, 3D modelleme sayesinde, tasarım süreci boyunca çeşitli alternatiflerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde değişikliklerin uygulanması da oldukça kolaylaşmaktadır.

Finch, kural tabanlı ve yapay zeka olmak üzere iki tür zekaya sahip. Kural tabanlı, kullanıcının kendisinin değiştirebileceği girdilere sahip algoritmalar içeriyor. Bina yüksekliği, daire dağılımı ve duvar kalınlığı gibi detaylara uygulanabiliyor. Kural tabanlı yapı, birbirinden farklı tekrarlayan görevleri otomatikleştirebiliyor.

Sektörde yüksek kaliteli ve gerçekçi görselleştirmeler elde etmek için öne çıkan ve yaygın kullanılan bir application olarak nitelendirebiliriz Vray systemını.

Kullanıcıların cephe tasarımının ötesinde iç mekân kullanımını önemsediği bilinen bir durumken iç mekân tasarım ve 3D çizim çalışmalarının satış için gerekli bir sunum aracı olduğu açık bir durumdur. O nedenle satış için dış mekân mimari görselleştirme sunumu hizmeti almak isteyen müşterilerimize, konut projelerinin iç mekân görselleştirme çalışmalarının da mutlaka satış kataloglarında yer almasını tavsiye ediyoruz. Bu noktada All Render olarak büyük ölçekli karma konut projelerinin satış süreçlerinde bulunmanın verdiği tecrübe ile uygun fiyatlarla satışa yönelik iç mekân tasarım ve sunumlarınızı yapmaktayız. 

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Görsel sunumlar, müşteri ve tasarımcı arasındaki iletişimi sağlamlaştırmanın yanı sıra, projelerin anlatımını ve anlaşılırlığını artıran temel araçlardan biridir; çünkü görsel sunumlar, tasarımın detaylarını, renklerini ve dokularını doğru bir şekilde yansıtarak, kelimelerle anlatılamayacak yönlerini ön plana çıkarır ve projenin potansiyel kullanıcıları tarafından daha iyi kavranmasına imkan tanır.

Son olarak, sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin mimari tasarımdaki yeri ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Sanal gerçeklikle entegre edilmiş 3D modellemeler, kullanıcıların tasarlanmış alanları keşfetme şeklini tamamen değiştirmekte ve onlara gerçek zamanlı read more bir deneyim sunmaktadır.

Report this page